IZO Profi opeka za višespratne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade
Monolitni zidovi izgrađeni od posebno dizajnirane Porotherm IZO Profi glinene opeke s ispunom za višespratne zgrade ispunjavaju zahteve toplotne, akustične i protiv požarne zaštite kao i strukturne stabilnosti uz nižu ukupnu debljinu zida pa se dobija više korisnog stambenog prostora.
Naš asortiman za višespratne stambene i poslovne objekte

Ušteda prostora i održiva gradnja

U višespratnim stambenim i komercijalnim zgradama različite namene na malom prostoru, poželjan je, u građevinsko - fizičkom smislu, siguran sistem gradnje bez potrebe dodatnog održavanja.

Glineni građevinski materijali vrlo su stabilni. Otporni su na vetar i vremenske uslove, štetu koju uzrokuju životinje, plesan ili greške u izgradnji. Stoga zahtevaju izrazito malo održavanja. Posebno dizajnirani glineni blokovi s ispunom za višespratne zgrade pomažu da se smanji debljina zidova i vreme izgradnje jer dodatni slojevi izolacije i s njima povezani radovi više nisu potrebni.

Izgradnja zidane konstrukcije manje ukupne debljine znatno smanjuje troškove gradnje. Gradnja takve zidane konstrukcije jedini je način na koji se može postići ekonomski najprihvatljivija cena stambenog prostora. Izolaconom Porotherm IZO Profi opekom smanjuje se ili u potpunosti izbegava dodatna izolacija te se time smanjuje ukupna debljina zidova do 10 cm.

Za duplex visine do 2 sprata, to znači dodatna površina od oko 4 m2. Monolitni zidovi izgrađeni od posebno dizajnirane Porotherm IZO Profi glinene opeke s ispunom za višespratne zgrade ispunjavaju zahteve toplotne, akustične i protiv požarne zaštite kao i strukturne stabilnosti uz nižu ukupnu debljinu zida.

Povezani članci