Porotherm Dryfix sistem za suvu gradnju

Porotherm Dryfix sustav za suhu gradnju
Dryfix.extra je poseban zidarski lepak namenjen za Porothem Profi brušenu opeku koji se koristi za lepljenje glinenih blokova bez maltera. Sva su ispitivanja dokazala kako je Dryfix.extra siguran, trajan, ekološki i izuzetno čvrst lepak.

Dryfix.extra siguran, trajan, ekološki i čvrst lepak

Dryfix.extra je poseban zidarski lepak namenjen za Porothem Profi brušenu opeku koje se koristi za lepljenje glinenih blokova bez maltera. Ispitano je u nekoliko studija s obzirom na trajnost, zdravstvene aspekte, održivost, mehaničku čvrstoću, otpornost na požar itd. Sva su ispitivanja dokazala kako je Dryfix.extra siguran, trajan, ekološki i izuzetno čvrst lepak.

Ovom jednostavnom, brzom, suvom obradom brušene opeke moguće je zidati i do temperature do - 5°C. Pri obradi pomoću Porotherm Dryfix sistema, kvalifikovani građevinski stručnjaci, redove ravne opeke čvrsto će "zalepiti" s Dryfix.extra lepkom.

Obrada Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom

Pri obradi Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom (debljina zida 50 do 25 cm) s Porotherm Dryfix.extra lepkom, naizmenično se nanose dva niza (trake) lepka na oba prva unutrašnja rebra (pregrade) kanala na svakoj strani zida. Na taj način dobijemo ukupno 4 niza lepka. Širina niza lepka pri tome odgovara debljini rebra odnosno pregrade (oko 1.5 cm).

Kod Porotherm 20-40 IZO Profi opeke punjene kamenom vunom, takođe se nanose ukupno 4 niza lepka širine od oko 1.5 cm. Budući da ova opeka ima samo 5 uzdužnih rebara (pregrada), za nanošenje lepka koristi se spoljašnje rebro (pregrada) na spoljašnjoj strani zida. Na spoljašnjoj pregradi na unutrašnjoj strani zida ne nanosi se lepak, kako bi se postigao čist pred premaz (osnovni malter) za unutrašnji tankoslojni malter.

Nastavak potreban za nanošenje lepka za PU pištolj (Y-mlaznica) dodaje se na licu mesta (gradilištu) i nalazi se u priboru.

Povezani članci