Porotherm IZO Profi gradnja s brušenom opekom punjenom kamenom vunom

Porotherm IZO Profi gradnja s brušenom opekom punjenom kamenom vunom
Porotherm ENERGY+ sistem sa izuzetnim toplotnim karakteristikama namenjen je za gradnju energetski efikasnih objekata kao što su kuće gotovo nulte energije, pasivne i nisko energetske kuće.

Porotherm IZO Profi gradnja s brušenom opekom punjenom kamenom vunom

Uspešna i energetski efikasna gradnja, osim korišćenja građevinskih materijala visoke efikasnosti, pre svega se odlikuje kvalitetnim projektom i kvalitetnim izvođenjem.

Glavne prednosti Porotherm Profi sistema gradnje su energetska efikasnost, kvalitet, sistemska rešenja, sigurnost i brzina gradnje. Porotherm Profi se proizvodi precizno kontrolisanim kompjuterskim procesom brušenja, te je prirodan, ekološki proizvod napravljen od gline, peska i piljevine i nakon upotrebe se može 100 % reciklirati. Površini zida daje izuzetnu ravnoću što olakšava dalje radove i smanjuje utrošak drugih materijala koji se nanose na gotov zid. Profi sistem gradnje je moderan i inovativan sistem gradnje kojim gradimo čisto, precizno i brzo.

Kamena vuna ima odlična svojstva toplotne i zvučne izolacije, nije zapaljiva, odoleva starenju, ne upija vodu i paropropusna je. Ovim sistemom gradnje postižu se neuporedivo bolje vrednosti toplotne izolacije. Zidovi od IZO Profi opeke akumuliraju toplotu na način da zadržavaju visoku temperaturu koju daje sunce ili neki drugi izvor toplote i vraćaju je nazad samo kad spoljašnja temperatura padne. Zbog toga klima u prostoriji ostaje uravnotežena tokom cele godine – zimi se zidovi sporo hlade, a leti se sporo zagrevaju.

Brojne porodične kuće, kuće u nizu, izgrađene su Porotherm IZO Profi opekom, a od sada vam je na raspolaganju prošireni asortiman proizvoda Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom za debljinu zidova 20-50 cm. Porotherm IZO Profi opeka za spoljašnje zidove koji zahtevaju visoku toplotnu izolaciju bez dodatne izolacije: Porotherm 50 IZO Profi, Porotherm 44 IZO Profi i Porotherm 38 IZO Profi idealne su za porodične kuće. Za gradnju višespratnih stambenih zgrada i objekata preporučujemo opeku: Porotherm 32 IZO Profi, Porotherm 25-38 IZO Profi i Porotherm 20-40 IZO Profi.

Sprovođenje individualnih, arhitektonskih ideja za kupca je jedna od prednosti gradnje opekom. Stoga je prirodni proces u gradnji razvoj dodatnih, novih detalja gradnje od strane stručnjaka na gradilištu.

Punjenjem Porotherm IZO Profi opeke kamenom vunom postiže se izuzetna toplotna i zvučna izolacija.

Dodatna vrednost Porotherm IZO Profi opeke:

  • nudi visoku toplotnu zaštitu i sposobnost akumulacije toplote
  • štiti od buke i uticaja buke
  • otvorena je za difuziju i reguliše vlagu
  • osigurava zdravu klimu unutrašnjeg prostora za stanovanje u bilo koje godišnje doba
  • proizvedena je na ekološki prihvatljiv način
  • kod rušenja se lako reciklira
  • idealna je za sve tipove energetski efikasnih objekata: kuće gotovo nulte energije, pasivne i nisko energetske kuće.
  • osigurava izgradnju objekta s niskim troškovima održavanja

Povezani članci