Mart 2018. – 40 arhitekata iz raznih gradova iz Srbije posetilo je u martu Sajam Dom u Ljubljani i Showroom kompanije Wienerberger.

Arhitekte iz Srbije posetile Sajam Dom i Showroom kompanije Wienerberger u Ljubljani

Posetioci su imali priliku da na štandu Wienerberger-a pogledaju inovativna rešenja i aktuelne proizvode kompanije. Posebnu pažnju privukli su glineni Porotherm blokovi ispunjeni kamenom vunom – IZO Profi. Arhitekte su procenile da je ovaj proizvod budućnost u građevinarstvu pošto, sem odličnih izolacionih svojstava, imaju prednosti u brzini gradnje kao i u čistom gradilištu, jer umesto standardnog zidanja malterom se koristi lepak DryFix.

Biber crep u raznim oblicima i nijansama bio je apsolutni favorit na Sajmu. Arhitekte smatraju da je Biber večiti klasik, te da u velikom stilu dominira arhitektonskim modernim rešenjima. Iznenađujuće je da je Biber crep na fasadi novi trend koji ima vrlo svetlu budućnost u modernoj arhitekturi.

Nakon obilaska Showroom-a Wienerberger-a i Sajma, usledio je obilazak referentnih objekata u Ljubljani koji su zaista posetioce ostavili bez daha. Fasadna opeka Terca sa svojim beskrajnim mogućnostima kombinovanja i uklapanja u objekte je prikazana na najbolji mogući način.

Arhitekte smatraju da je ovakav način saradnje veoma dobar i da doprinosi regionalnom napretku u građevinarstvu.

Wienerberger planira još mnoge aktivnosti koje će arhitektama omogućiti bolje upoznavanje sa inovativnim rešenjima i proizvodima ove kompanije. Sem toga, razmena iskustava, kao veoma bitan deo posla, biće omogućena kroz razne Konferencije, predavanja, obilaske i zajednička putovanja.

Poseta Arhitekata Showroom-u kompanije Wienerberger u Ljubljani
Prezentacija o Wienerberger proizvodima i rešenjima
Poseta Arhitekata Showroom-u kompanije Wienerberger u Ljubljani
Showroom kompanije Wienerberger u Ljubljani

Povezani članci