Brick Award 2018

Brick Award 2018

Reč je o jednoj od najprestižnijih nagrada  koja se dodjeljuje svake dve godine i obuhvata projekte koji ostavljaju snažan i trajan akcenat u arhitekturi. Sledeća Wienerberger Brick Award nagrada će biti dodeljena 2018. godine.

Brick Award 2018

Reč je o jednoj od najprestižnijih nagrada  koja se dodjeljuje svake dve godine i obuhvata projekte koji ostavljaju snažan i trajan akcenat u arhitekturi. Sledeća Wienerberger Brick Award nagrada će biti dodeljena 2018. godine.
 
Projekti koji mogu učestvovati na konkursu

“Brick Award '18” poseban naglasak stavlja na prirodnu integraciju sa okolinom, geometriju, karakter, ali i kvalitet zgrade i osvetljenje. Kako bi mogao konkurisati na takmičenju, značajan deo projekta mora biti izgrađen od opeke, a završetak izgradnje projekta mora biti 2014. godina ili kasnije. Ocenjivaće se nove, rekonstruirane i obnovljene zgrade koje su energetski efikasne i ekološki prihvatljive. Projekti moraju objasniti na koji način će se unaprediti kvalitet življenja te imati odgovoran i održiv pristup arhitekturi, a prilikom prijave potrebno je naznačiti za koju kategoriju se konkuriše.
 
Kategorije unutar kojih možete nominovati svoje projekte:
 • Feeling at home:  jednoporodične kuće, kuće u nizu i manji projekti grupisanih kuća građenih prema visokim standardima arhitekture koji nude komforne, zdrave i održive prostore za život
 • Living together: višeporodične kuće: inovativna stambena rešenja koja su u obzir uzela trendove i izazove moderne urbanizacije kao što su nedostatak prostora, društveni izazovi i novi koncepti življenja
 • Working together: komforne, estetski lepe i funkcionalne poslovne zgrade, kancelarije i industrijski objekti
 • Sharing public spaces: komforne, estetski pogođene i funkcionalne javne zgrade za školovanje, kulturu i zdravstvene namene, javni prostori i infrastrukturni projekti
 • Building outside the box: inovativni koncepti i načini korišćenja opeke, korišćenje novih tehnologija gradnje, posebnih vrsta opeke, unikatne opeke i posebnih ukrasa
 
KRITERIJUMI
 • Značajan deo projekta mora biti izveden od opeke  (opeka za zidove, fasade, opločnici, crep i drugi glineni proizvodi)
 • Projekat mora biti nominovan unutar jedne od kategorija
 • Godina završetka izvedbe projekta mora biti 2014. godina ili kasnije
 • Projekat može obuhvatati nove, rekonstrruisane i obnovljene zgrade
 • Projekat može uključivati novu i korišćenu opeku
 • Projekat mora objasniti na koji način unapređuje kvalitet življenja kroz odgovoran i održiv pristup arhitekturi
 • Upotreba Wienerberger proizvoda nije uslov za učestvovanje
Prijava
Pre same nominacije za međunarodno takmičenje Brick Award 18 organizuje se regionalno takmičenje Brick Award 17 SEE na kojem će stručnjaci odabrati najbolje projekte iz celog regiona.
Svi radovi pristigli do 10. aprila 2017. godine ocenjivaće stručni žiri koji se sastoji od renomiranih arhitekata i predstavnika instiutucija.
 
Projekti izabrani na regionalnom nivou biće prijavljeni na međunarodno takmičenje Brick Award 18!

Konkurs je otvoren od 3. januara 2017. do 10. aprila 2017. godine.
 
Više informacija o Brick Awardu.

Povezani članci